4500 euro ten bate van Stichting Lezen en Schrijven

Gepubliceerd op 17 juni 2016

Maandag 23 maart hebben de leerlingen van klas 1 t/m 3 van het Coornhert Gymnasium en een aantal docenten gerend en geskatet in de Goudse Hout. Met deze sponsorloop werd geld opgehaald voor een nieuw goed doel n.l. de stichting Lezen-en-Schrijven. Start en finish was op de wielerbaan van Excelsior, die belangeloos beschikbaar gesteld werd door de wielervereniging. Klas 1b haalde het meeste geld op (ruim 570 euro). Rector Marco Oehlenschläger deelde heerlijke taart uit aan deze klas. Eén brugklasleerling, Sytske, haalde in haar eentje 85 euro op.

Samen met de opbrengsten van de brugklasshow, eerder dit schooljaar, werd ongeveer 4500 euro opgehaald.

Na een flink aantal jaren de stichting Fikre Alem (bouw van scholen in Ethiopië) te hebben gesponsord, werd dit jaar door een aantal leerlingen en docenten een nieuw project gekozen om te sponsoren.

De stichting Lezen-en-Schrijven heeft als doel het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid op korte en lange termijn. In Nederland zijn veel mensen misschien niet analfabeet maar wel laaggeletterd. Dat zegt niets over hun intelligentie maar heeft wel veel invloed op hun maatschappelijk en sociaal functioneren. Laaggeletterden zijn onvoldoende in staat hun kinderen talig op te voeden, bijvoorbeeld met voorlezen.

Op de foto:  aansnijden van één van de taarten door de rector en brugklasser bij klas 1B.