American Classroom Visit

Gepubliceerd op 17 juni 2016

Maandag 28 oktober kreeg een groot aantal leerlingen tijdens de les Engels een extra treat in de vorm van een Q&A sessie met een Amerikaanse gastspreker. Op uitnodiging van de sectie Engels kwam Caroline Jaffe, 'Fulbright scholar' en Yale University 'graduate', vertellen over haar studie, achtergrond en cultuur. Tot ieders verbazing vertelde Caroline naar Nederland te zijn afgereisd voor een onderzoek in 'bicycling' en de relatie tussen o.a. misdaad en fietsgewoonten. Haar verhaal over haar internships bij grootmachten Microsoft en Google in Silicon Valley kreeg veel belangstelling - een enkeling zag een kans om te netwerken en liet een e-mailadres achter in de hoop enig moment in de toekomst ook als 'Noogler' (new employee of Google) aan de slag te gaan...

Inspirerend bezoek - misschien wel zo inspirerend dat je in Amerika zou willen studeren? Eerder heeft oud-leerling Philippine Cleton een studiebeurs gekregen voor studie aan Old Dominion University in Virginia. Leerlingen die geïnteresseerd zijn in een Campus Scholarschip program - 'vwo schoolverlater beurs' - voor studie in Amerika kunnen voor meer informatie terecht bij mevrouw Velthoven of kijken op de website van het Fulbright Center in Amsterdam: http://www.fulbright.nl