Amerikaanse gastsprekers op school

Gepubliceerd op 13 juni 2014

De afgelopen twee weken kregen vele leerlingen tijdens de les Engels een extra treat in de vorm van Q&A sessies met Amerikaanse gastsprekers. Op uitnodiging van de sectie Engels kwamen deze Amerikaanse 'Fulbright scholars' over hun studie, achtergrond en cultuur vertellen. Zo kwam Meagan (watermanagement researcher aan de TU Delft) uit Colorado vertellen over haar passie voor water ('you guys have so many canals!'), vertelde Robin (Master student aan de VU Amsterdam) uit St Louis uitbundig over taal en communicatie, en deelde Brock (onderzoeker aan de TU Eindhoven) uit Colorado met ons zijn wiskundige formule voor het mengen van vloeistoffen (gelukkig liet hij gewoon een kopje koffie zien). Daarnaast vonden discussies plaats over Thanksgiving en de rol van de kalkoen, over de mormoon Mitt Romney, over zwaarlijvigheid in Amerika, over de directheid van de Nederlander en over het voor Amerikanen onbegrijpelijke fenomeen Zwarte Piet.

Inspirerend bezoek - misschien wel zo inspirerend dat je in Amerika zou willen studeren. Dit najaar is oud-leerling Philippine Cleton begonnen aan een studieverblijf aan Old Dominion University in Virginia. Leerlingen die geinteresseerd zijn in een Campus Scholarschip program - 'vwo schoolverlater beurs' - voor studie in Amerika kunnen voor meer informatie terecht bij mevrouw Velthoven of kijken op de website van het Fulbright Center in Amsterdam: http://www.fulbright.nl