Blokarten en powerkiten op het Coornhert

Gepubliceerd op 13 juni 2014

Afgelopen woensdag was de eerste activiteit in het teken van het 8+-plan. Alle leerlingen die na periode 1 een 8 of hoger gemiddeld stonden voor alle vakken, mochten mee blokarten en powerkiten op het strand van IJmuiden! Met twee auto’s en twee begeleiders uit de sectie LO, de heer Van Meurs en mevrouw Weustink, ging dit selecte groepje naar IJmuiden om te blokarten en powerkiten. Ook na periode 2 organiseren we weer een uitdagende activiteit voor alle leerlingen die gemiddeld een 8 of hoger staan voor alle vakken. We hopen dat we steeds meer leerlingen mogen uitnodigen en we samen een leuke middag kunnen hebben!

"Op het strand aangekomen, konden we meteen beginnen met blokarten. Na een korte uitleg over het gebruik van het materiaal, konden we meteen aan de slag en al doende leerden we allemaal hoe het moest. Het bochten draaien was nog best lastig, maar een heerlijk gevoel om hard over het strand te rijden! Omvallen hoorde er ook bij, maar gelukkig hielpen we elkaar weer overeind en hebben we een echt toffe middag gehad. Na het blokarten mochten we ook nog powerkiten. Dat is vliegeren met een grote vlieger. Deze vlieger bestuur je (als het lukt!) met twee touwen. De wind was behoorlijk krachtig waardoor we steeds met twee mensen (één begeleider en één leerling) de vlieger moesten vasthouden en besturen. Na deze geweldige middag moesten we wel weer even opwarmen in de auto terug naar huis, maar dit had iedereen er zeker voor over!"

De sectie lichamelijke opvoeding