Coornhert Academie

Gepubliceerd op 17 juni 2016

De eerste daadwerkelijke stappen zijn gezet: vanuit de Coornhert Academie gaan 29 onderbouwleerlingen dit vierde kwartaal meedoen aan een van de drie aangeboden verbredingsactiviteiten: Spaans, psychologie en wetenschapsjournalistiek.

Daarnaast organiseren we op 28 mei een rondleiding in Meermanno en op 7 juni de eerder aangekondigde lezing over het geluk.

In Meermanno is momenteel ter ere van 2016 als het jaar van het boek, de expositie ‘Het boek van binnen’, te bezichtigen. In vogelvlucht wordt de ontwikkeling van het boek getoond. Hoe zal het boek er in de toekomst uitzien, is de vraag waar de bezoeker mee wordt geconfronteerd.

De lezing over het geluk wordt gehouden door onze oud-leerling Prof. dr. Meike Bartels. Zij verdiepte zich na haarpromotieonderzoek bij het Nederlands Tweelingen Register

in de oorzaken van verschillen in geluksgevoel. Waarom zijn sommige mensen gelukkiger dan andere?

In de Nieuwsbrief wordt over beide activiteiten meer informatie gegeven.

De Coornhert Academie geeft kennis en interesses meer mogelijkheden: voor leerlingen en ouders en collega’s. Profiteer van de extra’s die de Coornhert Academie je biedt.