Coornhert Debatgenootschap naar Istanbul

Gepubliceerd op 13 juni 2014

Het Coornhert Debatgenootschap gaat de wijde wereld in! Na eclatante successen in Nederland bij de diverse toernooien gaat een select gezelschap van debattoppers in december naar Istanbul voor de Turkish International Model United Nations. In deze simulatie van de VN vertegenwoordigen Remco den Arend (4), Sjors Aartsen, Emily ter Steeg, Alejandro Acuña (5), Wouter Uijens, Yannick Verhoog en Rik Rutten (6) Haïti. Op dinsdag 7 december vliegen we naar Istanbul, op maandag 13 december zijn zij weer terug.

Na de Nederlandse MUNs is dit voor de leerlingen een mooie nieuwe uitdaging. Met maar één andere Nederlandse school bij de deelnemers worden de leerlingen volledig internationaal ondergedompeld. Het niveau is ook hoger dan in Nederland. Net als in Nederland wordt van de leerlingen verwacht dat ze zich houden aan de strikte dress code, is de voertaal Engels en gelden strikte procedures voor het debat. De onderwerpen variëren  van het versterken van het Internationaal Atoomagentschap tot biodiversiteit, van Roma tot de doodstraf voor minderjarigen.

Volg hun activiteiten: