Coornhert Gymnasium haalt 6000 euro op!

Gepubliceerd op 17 juni 2016

Maandag 14 oktober j.l. deden al onze leerlingen van klas 1 t/m 3  mee aan een sponsorloop voor Ethiopië. Ook diverse docenten renden vijf kilometer door de Goudse Hout. De leerlingen en docenten lieten zich sponsoren voor het voltooien van de sponsorloop. Hiermee wisten zij bijna 6000 euro op te halen voor een scholenproject in Noord-Ethiopië. Klas 1A haalde het meeste geld op (769 euro), waarmee zij een door bakker Van Dijk gesponsorde traktatie verdienden. De traktatie werd uitgereikt door rector Marco Oehlenschläger aan de leerlinge met de hoogste individuele opbrengst in deze brugklas. Naast de sponsorloop is ook de opbrengst van de kaartverkoop van de brugklasshow bestemd voor het scholenproject. De opbrengst hiervan was ongeveer 1000 euro. Het Coornhert Gymnasium is trots dat zijn leerlingen en docenten (wederom) gezorgd hebben voor een grandioze opbrengst ten behoeve van het scholenproject in Ethiopië.

De projecten in Ethiopië

De opbrengst van de sponsorloop gaat naar Stichting Fikre Alem - ‘wereldliefde’ in de lokale taal van Noord-Ethiopië - die via de Brits-Ethiopische organisatie A?Cet/EYES investeert in scholenprojecten in Noord-Ethiopië. Met het ingezamelde geld worden scholen gebouwd waardoor kinderen naar school kunnen gaan in de vaak onherbergzame gebieden.

Inmiddels zijn met steun van het Coornhert al twee scholen gerealiseerd waardoor meer dan 1000 kinderen basisonderwijs kunnen volgen. Ook worden het geld gebruikt om individuele leerlingen extra te stimuleren om een vervolgopleiding te doen en zodoende kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van hun land.