Coornhert Voedselbankactie in december

Gepubliceerd op 13 juni 2014

In de week voor de kerstvakantie komen leerlingen en personeel van het Coornhert Gymnasium in actie voor de Goudse Voedselbank. Juist in de kersttijd wil het Coornhert Gymnasium zijn leerlingen er bewust van maken dat (verborgen) armoede ook in Gouda voorkomt. Het officiële startsein voor de voedselbankactie wordt gegeven op maandag 17 december. Tijdens de middagpauze vertellen vrijwilligers van de Voedselbank aan leerlingen en personeel over hun werkzaamheden. Tijdens deze startbijeenkomst worden leerlingen en personeel opgeroepen om op woensdag, donderdag of vrijdag zoveel mogelijk levensmiddelen en andere eerste levensbehoeften in te leveren op school. De verzamelde levensmiddelen worden gebruikt voor het samenstellen van de januaripakketten van de Voedselbank.

Een ‘valse start’ van de Coornhert Voedselbankactie vindt plaats op zaterdag 15 december: een tiental leerlingen van het Coornhert Gymnasium steekt dan reeds de handen uit de mouwen bij de Voedselbankactie in Winkelcentrum Bloemendaal.

Voedselbank Gouda

De crisis in Nederland noopt steeds meer mensen tot aankloppen bij instanties die de hoogste nood lenigen. De Goudse Voedselbank doet daarin goed werk. Enkele honderden gezinnen uit de regio Gouda komen wekelijks langs op het verdeelpunt op de Krugerlaan om een voedselpakket met eerste levensbehoeften op te halen. Gelukkig staan al veel bedrijven in Gouda overtollige producten af. Maar alle extra’s zijn welkom; de nood is hoog. De Voedselbank lenigt die nood op zo professioneel mogelijke wijze. Zie: http://www.voedselbankgouda.nl/