Coornhert bereidt zich voor op Blind run

Gepubliceerd op 17 juni 2016

Op maandag 16 november vindt de jaarlijkse sponsorloop voor de onderbouw plaats. Mila van der Valk (klas 6) organiseert in het kader van het Honours Programma een heuse Blind Run, waarbij leerlingen in koppels het parcours afleggen. Eén loper kan zien, de andere is geblinddoekt.
Als start voor deze sponsoractie hebben alle onderbouwklassen voor de herfstvakantie een gastles gevolgd over hoe het is om blind te zijn. De gastlessen zijn verzorgd door een voorlichter van Vereniging Bartimeus Sonneheerdt en één of meer jonge vrouwen die (vrijwel) blind zijn. Eén van de gastdocenten, Joleen Hakker, vertelde over haar topsportcarrière als visueel gehandicapte, van toproeien (Paralympics Beijing) naar topwielrennen (zij werd in 2011 wereldkampioen tijdrit op de tandem) naar toptriatlon (op weg naar Paralympics Rio 2016). Het verhaal van Joleen maakte veel indruk op de leerlingen, vooral ook door haar positieve instelling om in iedere tegenslag een nieuwe uitdaging te zien.

Een mooi startsein dus voor leerlingen om zoveel mogelijk sponsors te zoeken voor hun eigen Blind Run. Hiertoe maken zij een actiepagina aan op www.geef.nl.  De klas met de hoogste opbrengst kan uiteraard weer rekenen op een taart!  Hiernaast oefenen de klassen bij LO in het lopen met blinddoek en het afspreken/opvolgen van aanwijzingen.
Ook collega's zijn van harte uitgenodigd om zich als duo op te geven om mee te rennen. De uitdaging is om Joleen en haar renpartner bij te houden, want zij zullen op 16 november laten zien hoe hard je kunt gaan als je geoefend Blind Runner bent! .

De opbrengst van onze Blind Run wordt gebruikt voor het oprichten van een kinderoogpoli waar alle expertise voor het vaststellen van mate van blindheid bij kinderen en het verzorgen van de behandelingen bij elkaar verzameld is. Op dit moment moeten ouders met hun kind een tocht langs diverse ziekenhuizen maken, voordat exacte diagnose en behandeling vastgesteld kunnen worden.