Coornhert-debater in voorselectie WK Thailand 2014

Gepubliceerd op 13 juni 2014

Na een weekend vol masterclasses en debatten op het hoogste niveau bij de Roosevelt World Schools Academy is Coornhert Gymnasium-leerling Allard Nieuwesteeg doorgedrongen tot de beste 16 debaters van Nederland. Uit deze groep wordt het team voor het World Schools Debating Championship in Thailand in 2014 gekozen. Deze selecte groep gaat intensief begeleid en getraind worden door de top van debatterend Nederland. Allard is vijfdeklasser en debatteert voor het derde jaar mee met de debatclub. In die tijd heeft hij zich ontwikkeld tot vaste waarde van de parlementaire debatteams. Hij heeft al driemaal op de finaledag van het NK voor scholieren gedebatteerd, eveneens driemaal op het Intergymnasiaal Debattoernooi, waarvan tweemaal in de finale. Ook in het Engels kan hij uitstekend debatteren, met afgelopen voorjaar nog winst op de voorronde voor Oxford, met twee weken later deelname aan de finaledag van de Oxford Union School’s Debating Competition. Naast Allard waren ook Thomas Poldervaart en Onno Blom in Middelburg. Ondanks de lovende kritieken op hun speeches wisten zij niet tot de beste 16 door te dringen. Voor Onno, vijfdeklasser, was het de laatste kans; Thomas is derdeklasser en kan zijn ervaringen dus nog lang inzetten voor het Coornhert Debatgenootschap.

Beluister het interview met Allard op Radio Gouwestad: http://www.gouwestad.nl/content/audio/buffer/ljournaal18.mp3