Coornhert-debaters slepen eerste prijs van het seizoen binnen!

Gepubliceerd op 4 oktober 2021

Coornhert-debaters slepen eerste prijs van het seizoen binnen!

Op vrijdag 1 oktober was het eindelijk weer zo ver: het eerste fysieke debattoernooi sinds anderhalf jaar. De eerste toernooidag van de Benelux Debatcompetitie vond plaats in Amsterdam en het Coornhert Debatgenootschap was present met twee teams. In de Hogerhuiscompetitie streden Felix, Lore en Sjoerd mee, die vorig jaar vierde van zoomdebatterend Nederland waren geworden. In de Lagerhuis+-competitie maakten talenten Hind, Maryam, Lisa, Nick en Jari hun debuut. De dag werd met met een prijs afgesloten: het hogerhuisteam wist de tweede plaats in de wacht te slepen.
              Het was weer alsof corona nooit gebeurd was: met een grote groep enthousiaste leerlingen tegen elkaar debatteren. Maar je kon toch merken dat iedereen net wat langer nodig had om weer even op gang te komen, en te wennen aan dat je je tegenstanders weer voor je had zitten. Desondanks hadden de hogerhuisdebaters, die ook het meest ervaren zijn, een vliegende start met een overwinning. In de tweede ronde werd verloren van de latere nummer 1, concurrerende debatgrootmacht Haarlemmermeer Lyceum, waarna de derde ronde weer werd gewonnen. Hierbij werden genoeg punten verzameld voor de tweede plaats van de dag.
              De Lagerhuisdebaters moesten wat meer wennen in hun eerste fysieke toernooi, en wist ondanks hun enthousiasme en inzet geen ronde te winnen. Dat mocht de pret niet drukken, want de ervaring was nog steeds waardevol met nuttige feedback en veel leerpunten om te stijgen in ranking. Met deze ervaring kunnen ze op naar de volgende toernooidag, want als derde- en vierdeklassers hebben ze nog voldoende tijd om te groeien als debater.