Coornhert derde op Nyenrode

Gepubliceerd op 17 juni 2016

Op dinsdag 2 juni hebben Romy de Galan, Pelle Keulen en Lisa Overeijnder de  derde plaats behaald bij de Nyenrode businessplancompetitie voor gymnasia. Op deze dag werden de vijf beste businessplannen gepresenteerd op Nyenrode in Amsterdam. In totaal hebben honderd leerlingen van verschillende gymnasia aan deze competitie meegedaan.

De competitie is op 7 januari 2015 op Nyenrode in Breukelen gestart. Met acht leerlingen van het Coornhert zijn we naar Breukelen afgereisd en daar hebben we een college gevolgd, een groepsopdracht gemaakt en een presentatie gegeven. Met de kennis, informatie en vaardigheden die werden opgedaan, zijn de leerlingen in groepjes een businessplan gaan schrijven. Deze groepjes zijn begeleid door diverse business coaches, ouders van leerlingen uit het bedrijfsleven.

Op 21 april zijn de plannen door de leerlingen op het Coornhert gepresenteerd aan ouders en andere belangstellenden. Een jury bestaande uit 3drie ondernemers heeft uiteindelijk bepaald welk plan het beste was. Dit plan is ingestuurd naar Nyenrode en heeft dus de derde plaats behaald.