Coornhert tekent Jet-Net overeenkomst met Siemens Nederland

Gepubliceerd op 17 juni 2016

Op 9 juli j.l. tekenden Jan Plak, Manager Talent Acquisition, Learning & Education van Siemens Nederland N.V. en rector Marco Oehlenschläger een overeenkomst om in Jet-Net verband te gaan samenwerken. Siemens en Coornhert zullen gaan bouwen aan een duurzame samenwerkingsrelatie om meer jongeren te enthousiasmeren voor bèta en technologie. Het huidige en toekomstige tekort aan goed gekwalificeerd technisch geschoold personeel is een maatschappelijk onderschat probleem. Dat vraagt om intensieve samenwerking tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven.

Jet-Net

Jet-Net, het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland, is een landelijke samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid. De afgelopen dertien jaar heeft Jet-Net een hecht netwerk opgezet dat heeft geresulteerd in een samenwerkingsverband met 87 bedrijven, 176 havo/vwo scholen en 40 partners verspreid over heel Nederland. Doel is havo/vwo-leerlingen een reëel beeld te geven van bèta en technologie en hen te interesseren voor een bètatechnische vervolgopleiding. De aanpak om bedrijven en scholen samen activiteiten te laten organiseren, levert positieve resultaten op. In 2014 zijn circa 60.000 leerlingen bereikt door activiteiten van Jet-Net.

Siemens Nederland N.V.

Siemens Nederland N.V. maakt deel uit van Siemens AG. Deze multinational is een wereldwijd opererend Duits conglomeraat in elektronica en elektrotechniek dat actief is in de sectoren industrie, energie en gezondheidszorg. Het bedrijf opereert wereldwijd in circa 190 landen en heeft zo'n 360.000 medewerkers. De hoofdkantoren bevinden zich in Berlijn en München.

In Nederland levert Siemens Nederland N.V. zowel producten, systemen, installaties als diensten. Het gevarieerde leveringsprogramma bestrijkt vrijwel alle terreinen van de elektrotechniek en de elektronica. De Nederlandse afnemers uit de zakelijke markt vinden bij Siemens totaaloplossingen op het gebied van Power and gas, Wind Power and Renewables, Power Generation Services, Energy Management, Building Technologies, Mobility, Digital Factory, Process Industries and Drives en Healthcare. Met deze 9 divisies geeft Siemens antwoord op de maatschappelijke vragen die de Megatrends (urbanisatie en demografische veranderingen) met zich meebrengen.