Coornhert toch naar finale NK Debatteren

Gepubliceerd op 17 juni 2016

De teleurstelling na de voorronde van het NK Debatteren, waar het Coornhert Debatgenootschap nipt werd uitgeschakeld,  was groot. Nu bleek dat de prestaties toch ergens goed voor waren. Door het uitvallen van één van de 30 finalisten werd een wildcard toegekend aan de beste school die niet door was naar de finale. Die school is het Coornhert Gymnasium.

De debaters gaan nu hard aan de slag om in een week tijd de stellingen over studiefinanciering, migratie en het slavernijverleden voor te bereiden. Het team bestaande uit Anke Marij Elzinga, Thomas Poldervaart, Jari Boekhorst en Eline van Krimpen is tot op het bot gemotiveerd om een goede prestatie neer te zetten. De lat ligt hoog: vorig jaar eindigde het Coornhert op de derde plek, het jaar daarvoor als vijfde. De enige uit het team die beide prestaties meemaakte is Thomas, de rest van het team staat voor het eerst in de finale in Leiden.

De finaledag vindt plaats in het Kamerlingh Onnesgebouw in Leiden op zaterdag 17 januari. Van de 120 voorrondekandidaten zijn er nog 30 scholen over die strijden om de cup.