Coornhertdebaters geselecteerd voor World Schools Academy

Gepubliceerd op 17 juni 2016

Komt er een Coornhertleerling in de selectie voor het WK Debatteren voor Scholieren? Dat is de vraag nu maar liefst drie Coornhertdebaters zijn geselecteerd voor deelname aan de prestigieuze World Schools Academy. Het Nederlands Debatinstituut en de Dutch Schools Debating Foundation organiseren op 28 mei een dag vol debatten en workshops voor de grootste debattalenten van Nederland. Van de 38 geselecteerden komen er drie van het Coornhert Debatgenootschap: Imre Rossel (klas 5), Isa Dijkstra (klas 4) en Daan Zieren (klas 2). Zij zullen een dag lang door de beste debaters van Nederland getraind worden. Op deze dag wordt ook een preselectie gemaakt voor het Nederlandse team bij de World Schools Debating Competition van volgend jaar. Al twee keer eerder (2013 en 2014) eindigde een Coornherter bij deze preselectie.

De drie leerlingen hebben al een aardig CV opgebouwd. Imre Rossel zat dit jaar in het NK-team van het Coornhert dat tweede werd, waarbij hij zelf individueel derde van Nederland werd. Daarnaast heeft hij meegedaan aan Oxford Schools (7e) en het Willibrord Debattoernooi (2e), en natuurlijk het Gouds Scholierendebat (1e). Isa Dijkstra was reserve in het NK-team, en heeft met dit team aan het Willibrord Debattoernooi meegedaan (2e). Bij Leiden Schools werd ze met haar team 10e. Daan Zieren heeft tweemaal meegedaan met het UNICEF Onderbouw Debattoernooi, waarbij zijn team beide malen 2e werd. Dit jaar mag hij voor de tweede keer naar de Ridderzaal voor Kleine Prinsjesdag.