Coornherter in winnend team Solar Boat Challenge

Gepubliceerd op 13 juni 2014

Vrijdag 4 februari heeft de vijfdeklasser Laura Coumou samen met de rest van haar team de Solar Boat Challenge gewonnen. De Solar Boat Challenge is een themablok van het Junior TU Delft-project. Gedurende vijf vrijdagen kwamen 25 vijfde- en zesdeklassers uit het hele land naar de TU Delft om daar te werken aan een op afstand bestuurbare boot op zonne-energie. Meerdere lezingen, practica en huiswerkopgaven zorgden voor een basis waarmee de boot gemaakt kon worden.
Na vier dagen voorbereiding was de vijfde dag de dag waarop de vijf teams zich moesten bewijzen tijdens de wedstrijd. Voordat de wedstrijd begon, hield elk team een presentatie over zijn boot voor de aanwezigen. Wegens het weer kon de wedstrijd jammer genoeg niet buiten gehouden worden, maar werd hij gehouden in de sleeptank waar scheepsmodellen getest worden. De boten moesten allemaal vijf rondjes op tijd varen. Verschillende plotselinge problemen met de boten op het laatste moment zorgden ervoor dat de wedstrijd extra spannend werd en dat niet alle boten finishten. De boot van het team waar Laura in zat, heeft het parcours echter wél redelijk vlekkeloos kunnen afleggen en won met ongeveer 8 sec voorsprong op de volgende boot.
De dag werd afgesloten bij roeivereniging Laga. De demonstratie van het Delta Lloyd Solar Boat team ging niet door, ook wegens de harde wind. Nadat iedereen een beetje bijgepraat was, begon de prijsuitreiking. Elk lid van het winnende team kreeg een speciaal door TU Delft ontwikkelde stormparaplu – erg toepasselijk bij het weer van die dag – en iedereen ontving een oorkonde en zaklampje op zonne-energie. Hiermee werd het project, dat volgens allen zeer geslaagd was, afgesloten.

Voor meer informatie, foto’s, filmpjes en blogs kunt u kijken op de webpagina van het team: http://jtud-sbc-groep3.hyves.nl/ .