Coornherters winnaar van 'Markt voor vrede'

Gepubliceerd op 13 juni 2014

Leerlingen van het Coornhert Gymnasium in Gouda zijn de winnaar van het online beursspel  “Markt voor Vrede”. Ruim vijftig economieleerlingen van klas 6 namen het in december op tegen honderden andere scholieren in Nederland. Het grote enthousiasme van de leerlingen leidde uiteindelijk tot het winnen van alle individuele prijzen én de schoolprijs.

Voor de winnaars van het spel waren prijzen beschikbaar gesteld. De schoolprijs bestaat uit een interactieve Mission Game die gespeeld wordt via internet en GPS.  Maandag 24 januari worden de prijzen om 12.30 uur op het Coornhert Gymnasium uitgereikt. Die middag wordt de Mission Game gespeeld in de binnenstad van Gouda.

Markt voor Vrede is een fictieve online aandelenmarkt die leerlingen spelenderwijs kennis laat maken met de werking van een effectenbeurs en hen laat nadenken over de oorzaken van conflicten en de complexe processen van wederopbouw.

De aandelen in het spel zijn gekoppeld aan het mediasentiment over het  conflictgebied Mindanao. Spelers die goed het nieuws volgen over dit Filippijnse eiland, kunnen daardoor op tijd de juiste aandelen kopen en punten verdienen.