Dag van de Franse taal op het Coornhert

Gepubliceerd op 17 juni 2016

Donderdag 7 januari was onze dag van de Franse taal. De sectie Frans had voor de leerlingen van klas 3 een programma samengesteld dat geheel in het teken stond van de Franse taal. Het programma bestond uit vier onderdelen: een taaldorp waar leerlingen hun spreekvaardigheid hebben getoond, een film (la famille Bélier) waar leerlingen met veel plezier naar hebben gekeken, het schrijven van een lesbrief over het Franse chanson met onder andere de opdracht zelf een couplet voor een liedje te maken en een magazine. Alle klassen hebben hun eigen magazine gemaakt, geheel in het Frans en in de lay-out van een echt tijdschrift. De vijf tijdschriften laten we de komende weken afdrukken en de klas met het best gelukte tijdschrift zullen we belonen met een prijs.

Na de officiële opening door onze rector, zijn de leerlingen enthousiast aan de slag gegaan. Een stokbroodje voor de lunch en de versierde lokalen maakten de dag compleet. Kortom, een geslaagde “journée de la langue française”! Nous, les professeurs de français, sommes très fières de nos élèves !