Derdeklassers met gedichten in finale

Gepubliceerd op 13 juni 2014

Evenals vorig jaar bereikten twee leerlingen van het Coornhert de landelijke finale van de VSB Jongeren Poëzieprijs. Met een klein gevolg aan klasgenoten mochten derdeklassers Thomas Bontekoe en Frederiek Beuning richting Amsterdam om hun werk daar te laten horen aan een zaal vol leerlingen uit Nederland en België, docenten, professionals en een jury, bestaande uit o.a. dichteres Ester Naomi Perquin (winnaar VSB Poëzieprijs 2013) en Volkskrantrecensente Aleid Truijens. Alle uitverkorenen kregen een literair getinte boottocht door de Amsterdamse grachten en een slotmanifestatie in het MC Theater op het Westergasterrein. De Nederlands-Marokkaanse band Kasba en gitariste Corrie van Binsbergen voegden aan die voorstelling de nodige muzikale kleur toe. Onze leerlingen declameerden trots hun zelfgeschreven gedicht. Eerder dit schooljaar hadden alle derdeklassers in een workshop met de SchoolDerPoëzie geproefd van de vrijheid die woorden je geven. De docenten Nederlands hopen natuurlijk dat deze kennismaking met modern dichten voor veel leerlingen een tot dan toe gesloten deur op een kier heeft gezet. Thomas en Frederiek mogen trots zijn op hun finaleplaats!