Europa masterclass klas 2 Coornhert gymnasium groot succes!

Gepubliceerd op 17 juni 2016

Nederland is het eerste deel van dit jaar voorzitter van de Europese Unie en meer dan ooit is aandacht voor Europa actueel. Grenzeloos Europa, Europa voor iedereen, een gezamenlijk antwoord op de vluchtelingenstroom: in hoeverre werkt de Europese gedachte nog bindend?

Deze week kregen onze tweede klassen een masterclass over Europa, verzorgd door een van de twee jongerenvertegenwoordigers voor Nederland in de Europese Jeugdraad, Sjoukje van Oosterhout. Uitleg over het ontstaan en de werking van Europa, het Oekraineverdrag, Schengen, maar ook: wat is jouw beeld van Nederland? In groepjes schreven de leerlingen een aanbeveling aan Eurocommissaris Timmermans over onder ander de rol van jongeren in Europa en het vluchtelingenbeleid. Het Lagerhuisdebat over prikkelende Europese thema’s maakte de dag compleet: met grote dank aan de inzet van ons inmiddels heel ervaren en inspirerende debatleerlingen uit de bovenbouw! Voor herhaling vatbaar!