Excellent resultaat voor bèta-allrounder

Gepubliceerd op 13 juni 2014

Susan Bergamin vertegenwoordigt Nederland bij International Junior Science Olympiad (IJSO)! Begin 2012 begon een groepje leerlingen uit de derde klassen zich voor te bereiden op de IJSO. In hun eigen tijd moesten zij zich een hele syllabus eigen maken, met onderwerpen die soms pas in de vierde klas worden behandeld. Het betrof onderwerpen uit de natuur-, wis- en scheikunde, biologie, maar ook algemene onderzoeksvaardigheden. Met enige regelmaat kregen ze van scheikundedocent Koen Verheggen op dinsdagmorgen  uitleg over de onderwerpen waar ze vragen over hadden. In april is op school een voorronde gehouden, waaruit Susan Bergamin is overgebleven om tijdens de nationale voorronde het Coornhert te vertegenwoordigen. Die voorronde heeft vorige week plaats gevonden en Susan is bij de beste vijf (!) van Nederland geëindigd! In december gaat zij naar het eiland Kish in Iran om te laten zien wat ze kan. Het loont om te excelleren!! Meer info op: http://www.ijsonederland.com/ijso2012.htm?