Geslaagde open dag

Gepubliceerd op 17 juni 2016

Zaterdag 16 januari liepen er als gebruikelijk op een open dag van het Coornhert weer heel wat kinderen uit groep 8 (en zelfs al uit groep 7) met hun ouders/zusje/broertje door de school. Na de centrale startmomenten die werden opgeluisterd door de Schoolband en het Schoolorkest, kon iedere bezoeker zijn eigen programma van proeflessen, bezoeken aan vaklokalen, workshops e.d. samenstellen. Korte proeflessen Latijn en Grieks, onderscheidend voor het gymnasium, zaten al snel vol.

Bij vrijwel alle vakken konden leerlingen actief aan de slag onder het motto ‘Coornhert daagt je uit!’. Er waren heel wat leerlingen die allerhande vragen konden beantwoorden of behulpzaam de weg wezen. Het lokaal waar klas 2 E de kettingreactie, ontwikkeld bij ‘Technisch Ontwerpen’, demonstreerde en  waar bovendien duidelijk werd gemaakt waarom leerlingen ook met apparaten als lasercutter, vinylsnijder en 3D-printer leren werken, was zeer in trek. De verschillende toepassingsmogelijkheden waren soms onverwacht: met de lasercutter tekst graveren in een rose koek, ja dat kan!

Inschrijven voor de proeflessen op 17 februari of 2 maart kan via de website.

In februari starten ook de verbredingslessen voor groep 7 en 8. De inschrijving is inmiddels gesloten.