Geslaagde start van het debatjaar met BonaMUN 2014

Gepubliceerd op 17 juni 2016

De trainingen waren al begonnen maar met de eerste conferentie achter de rug is het nieuwe debatjaar nu ook echt begonnen. Met 8 delegates en 4 student officers had het Coornhert Debatgenootschap een flinke afvaardiging naar BonaMUN 2014. Alweer voor de 7e keer op rij was het Coornhert present. De groep bestond uit een mix van nieuwe delegates en ervaren MUNners.

PGA Jari

De meest eervolle taak was weggelegd voor Jari Boekhorst, debatveteraan en huidige primus inter pares van het debatgenootschap. Hij mocht als President of the General Assembly de conferentie openen en sluiten, en de Algemene Vergadering voorzitten. Daarnaast was hij voorzitter van één van de GA-commissies. Ook een andere GA-commissie en de G20 werden voorgezeten door Coornhertleerlingen. De overigen vertegenwoordigden Rusland, Paraguay, Venezuela en Luxemburg. Vooral de Russische delegates hadden gezien de actualiteit pittige debatten. Desondanks – of mede daardoor – wisten Luc Janssen en Jesper Kuppen het tot Best Delegate in hun commissie te schoppen, evenals Justin Lever.

Imre GA4

Ook de nieuwe delegates Li-An, Imre en Nils hebben een goed weekend gehad en wisten zich prima staande te houden tussen de oudere en meer ervaren debaters. Zelfs voor een speech voor zo’n 70 man in de General Assembly draaiden ze hun hand niet om. Voor ervaren delegate Justin Lever was er nog een extra rol weggelegd: hij speelde nog een CNN reporter voor filmpje bij de “crisis” over een gemuteerd ebolavirus.

Na zo’n vol weekend debatteren wordt het niet gelijk rustig: er wordt alweer druk toegewerkt naar LEMUN 2014 en het NK Debatteren.