Goudse scholieren in debat op het Coornhert

Gepubliceerd op 13 juni 2014

“Best debatterende school van Gouda”. Dat is de titel waar debatteams van drie Goudse scholen, het Coornhert Gymnasium, het Driestar College en de GSG Leo Vroman op 4 maart om strijden. Een vakkundige jury bestaande uit de Goudse gemeenteraadsleden Mea Hiskes- Willemse, Mohammed Mohandis en Harry van den Haak plus leerlingen en directieleden van de deelnemende scholen, bepaalt welk team met deze titel en een mooie wisselbeker naar huis gaat.

Elke school wordt vertegenwoordigd door twee teams van vijfdebaters. Van tevoren hebben deze teams een aantal stellingen voorbereid. De debatten vinden plaats volgens de formule ‘Op weg naar het Lagerhuis’. Dit betekent dat iedere ronde bestaat uit 2 debatten: een debat met vaste rollen en een debat met vrije rollen.

Tijdens het juryberaad houden de debatteams nog een ballondebat. Dit is een ludiek debat, waarin vier ballonvaarders om de beurt beargumenteren waarom zij als enige in een ‘lekkende’ ballon mogen blijven en waarom de andere deelnemers eruit moeten.