Griekenlandreis 2014

Gepubliceerd op 17 juni 2016

De eerste Griekenlandreis van het Coornhert zit erop. Met 29 leerlingen en 4 begeleidende docenten werden in acht dagen tijd  de topattracties van de Griekse Oudheid bezocht.

In Athene bekeken de leerlingen tijdens een lange, warme dag het nationaal archeologisch museum en het akropolismuseum, daarnaast werden allerlei opgravingen in het stadscentrum bekeken, zoals de Griekse en Romeinse agora. Het hoogtepunt van de dag was natuurlijk de klim naar de Akropolis met o.a. het Parthenon en het Erechtheion.

Daarna werd een bezoek aan de Peloponnesus en het noorden van Griekenland gebracht. Mooie locaties zoals het kanaal van Corinthe, de burchten van Mycene en Tiryns, het heiligdom van Nemea en later in de week Olympia en het heiligdom van Apollo in Delphi waren wederom hoogtepunten. Fantastisch was het bezoek aan Epidauros, het heiligdom van de god Asclepios, waar een leerling  in het theater het Wilhelmus zong om de goede akoestiek te laten horen!

Ook de Byzantijnse kunst werd niet vergeten. Mystras, vlakbij het oude Sparta gelegen, met zijn mooie fresco’s in de kerken, het klooster van Hosios Loukas en de vijf kloosters bij Meteora, gelegen op hoge rotspunten,  deden de leerlingen met deze cultuur kennismaken.

Terug in Athene werd het museum van Cycladische kunst nog bezocht en keerde de groep moe maar voldaan woensdagavond   9 juli terug op Schiphol.