Grote Coornhert Ken-je-klassiekenquiz 2014

Gepubliceerd op 17 juni 2016

Op 13 maart was de finale van de Grote Coornhert Ken-je-Klassiekenquiz 2014. Na een voorronde waarin veel leerlingen voor het eerst een toets hebben gemaakt in ons nieuwe toetssysteem Quayn zaten van elke jaarlaag de beste vier leerlingen in de finale. Ook de vier beste personeelsleden deden mee.
Het atrium was gevuld met fans die voor het eerst zelfs spandoeken voor hun favoriet hadden gemaakt. Onder daverende toejuichingen en voorgeschreeuwde goede en foute antwoorden moesten de kandidaten eerst tien multiple choicevragen beantwoorden. Zo weet iedereen nu dat Ajax voor zijn logo niet de held Ajax maar Menelaos heeft gekozen.
Daarna viel per jaarlaag de helft af. Na de laatste tien open vragen hadden drie leerlingen de hoogste score. Zij moesten een laatste vraag beantwoorden, waarna de kampioen bekend was: Willem-Jon Littel uit klas 6!
De volgende leerlingen waren de beste uit hun jaarlaag en maken kans om volgend jaar alsnog de allerbeste te zijn, want dat is de oorspronkelijke olympische gedachte: Sander van den Berg (klas 1), Daan Voorhoeve (klas 2), Imre Rossel (klas 3), Pelle Keulen (klas 4) en Justin Lever (klas 5).
Beste personeelslid was de roostermaker: Jan Belt.