Imme en Marijn terug uit Ethiopië

Gepubliceerd op 13 juni 2014

Wij, Imme Smid en Marijn Klaasen, zijn twee weken geleden teruggekomen uit Ethiopië. We zijn in de stad Mekelle ontvangen en begeleid door Colette Vester.

Bij drie basisscholen en een blindenschool hebben we materialen gebracht en lessen gegeven. Veel materialen hebben we in Nederland gekocht of gesponsord gekregen, zoals potloden, papier, Engelse lesboeken, muziekinstrumenten en buitenspeelgoed. Sommige materialen hebben we daar gekocht, zoals pennen, papier en posters.

Op een basisschool hebben we bijvoorbeeld Engelse les gegeven met behulp van poppenkastpoppen, wat de kinderen erg leuk vonden. Op een andere school hebben we voor een groep van 60 kinderen kinderliedjes gezongen, waarbij de kinderen enthousiast meededen. Op Koningsdag waren we op de Danzaschool, waar we op het Coornhert veel sponsoracties voor doen. De lokalen zagen er erg mooi uit! Op de wangen van de kinderen hier hebben we de Nederlandse en de Ethiopische vlag geschminkt.
Op al deze scholen merkten we dat leerlingen en leraren erg enthousiast waren over onze komst. We voelden ons erg welkom.

Ook zijn we in twee ziekenhuizen geweest, waar we op de kinderafdelingen gekleurd papier en potloden hebben uitgedeeld. Het was mooi om te zien hoe blij de kinderen zijn met (in onze ogen) iets kleins.

We hebben ook veel tijd doorgebracht in de Blindenschool in Mekelle. Daar waren zij heel blij met alle meegenomen artikelen, zoals voetballen en gymballen met een rinkel, springtouwen, taststokken, reglettes, zonnebrillen, zeep, shampoo, tandpasta, tandenborstels en heel veel muziekinstrumenten. Toen wij voor het eerst kwamen was het wel heel erg moeilijk. Wij stonden met tranen in onze ogen te kijken naar de kinderen. De kinderen hebben daar zo weinig en de ogen van veel kinderen zijn helemaal beschadigd en ontstoken. De kinderen liepen op blote voeten of op schoenen die kapot, te groot of te klein waren. Daarom hebben we in Mekelle 98 paar nieuwe en eenvoudige schoenen gekocht van een gedeelte van het sponsorgeld. De kinderen liepen eerst wankelend weg, maar blij en trots waren ze zeker!

Wij vinden het erg mooi hoe veel kinderen en leraren we blij hebben kunnen maken, grotendeels met voor ons vanzelfsprekende materialen. Dit hebben wij niet zonder de hulp van al onze sponsors kunnen doen, daarom willen wij ook graag de ouders, leerlingen en leraren nog een keer heel erg bedanken voor hun fantastische bijdrage!

Mocht u nog vragen hebben of meer willen weten over onze reis, kunt u gerust contact met ons opnemen: beteronderwijsinethiopie@gmail.com