Istanbulreis Debatclub groot succes

Gepubliceerd op 15 april 2015

Na een week op pad te zijn geweest naar Istanbul konden de leerlingen maar één conclusie trekken: het was een geweldige ervaring om aan de Turkish International Model United Nations mee te doen. En met twee officiële prijzen - Sjors Aartsen als "Best Delegate" in zijn groep en Wouter Uijens als "Best Lobbyist" - en de aangenomen resolutie en amendementen is er ook goed gescoord.

Model United Nations wordt wel "serious fun" genoemd, en dat past ook goed bij deze week. Naast de inhoudelijke debatten met een hoog niveau Engels was het ook erg gezellig. Zowel op de conferentie als in het hotel hebben de leerlingen nieuwe vriendschappen gesloten met leerlingen van (internationale) scholen uit Turkije, Egypte, de VAE, Qatar, Duitsland, Noorwegen en Italië.

Begeleider Michel Klijmij is trots op wat de leerlingen in zo'n korte tijd weten neer te zetten. "Het niveau van Engels en de punten op de agenda ligt hier net iets hoger dan wat ze in Nederland hebben gehad aan Model United Nations. Ze hebben zich goed voorbereid en leggen de lat voor zichzelf erg hoog. Ze worden volledig ondergedompeld in de internationale diplomatie, en wisselen dat af met veel gezelligheid met de andere leerlingen."

Op http://coornhertdebat.wordpress.com/ zijn alle avonturen nog na te lezen.