Kidsmindz

Gepubliceerd op 17 juni 2016

Op maandag presenteerden zes leerlingen van klas 3 (Nienke Ridderikhof, Crispijn Hoevenaars, Lucas Stolk, Mirthe de Vos, Simon Rooiakkers en Maura van de Poel) in Zaandam voor de directie van Aldi West-Nederland de resultaten van het onderzoek dat zij uitvoerden in opdracht van deze supermarktketen. De begeleiding was in handen van Stichting Kidsmindz dat opdrachten uit het bedrijfsleven neerlegt bij middelbare scholen. Vanuit onze school was ondergetekende de begeleider. Aldi wil verjongen door jonger personeel en jongere klanten aan te trekken. Het junior-onderzoeksteam werd uitgedaagd met verfrissende ideeën te komen. Acht weken intensief brainstormen, selecteren, uitwerken en presenteren resulteerden uiteindelijk in een presentatie waar de directie soms met open mond naar luisterde.  De districtsdirectie was zelfs zo enthousiast dat ze een presentatie voor de landelijke directie overwegen. Dat wachten we dan nog maar even af. Wij kijken in ieder geval terug op een wat betreft samenwerking, creativiteit en onderzoek zeer leerzame, maar ook zeer gezellige periode.