Klas 3C in actie voor War Child

Gepubliceerd op 17 juni 2016

Alle kinderen moeten kunnen spelen. Ook kinderen in oorlogsgebieden. Dit is niet vanzelfsprekend, maar gelukkig helpt War Child deze kinderen door middel van bescherming, educatie en psycho-sociale hulp. Klas 3C helpt deze organisatie door verschillende acties te organiseren.

Sport en spel

In groepjes zetten de leerlingen verschillende acties op. Met dank aan Gouda Wereldwijd verkopen de leerlingen de boekjes Gouda: stad van 126 nationaliteiten. De boekjes zijn verkrijgbaar voor een bijdrage van minimaal 5 euro. Op Koningsdag verkochten leerlingen drinken.

Op woensdagmiddag 27 mei vindt op het schoolplein van basisschool de Bijenkorf te Gouda (Aalberseplein 6, 2805 EG Gouda) de SOUK-markt plaats: een multi-markt waar je spelletjes kunt spelen en spullen kunt kopen onder het genot van versnaperingen. De opbrengst van deze markt gaat voor de volle 100% naar War Child. De Spelverhuur Centrale en Albert Heijn sponsoren deze middag.

Leer en lol

Voor de leerlingen van het Coornhert Gymnasium worden workshops georganiseerd. De cursussen worden gegeven door docenten van onze school en vinden plaats tussen 16.00 uur en 24.00 uur. Leerlingen kunnen zich tot 12.30 uur op woensdag 27 mei inschrijven via de lijsten die in het atrium hangen (vol = vol) en bij aanvang van de workshop het bedrag voor deelname betalen. Altijd al willen koken met een vaatwasser (meneer Klijmij en meneer Leeuwrik), leren over muziek uit de jaren ’60 (meneer De Groot), pokeren (meneer Dijkhuizen) of graffiti tekenen (meneer Weenink)? Dat kan! Ook kan je je laten masseren door meneer Verheggen of je orakel halen bij meneer Calis, net zoals de Grieken en Romeinen dat deden in bijvoorbeeld Delphi. Hongerige magen kunnen worden gevuld met pannenkoeken die voor slechts 50 cent verkrijgbaar zijn in het atrium. Kortom: voor ieder wat wils!

Voor vragen over de cursussen kan je mailen naar cg2233@coornhert-gymnasium.nl. De site van de spelletjesmarkt is https://soukvrede.wordpress.com/ en voor meer informatie kan contact opgenomen worden via soukvrede@gmail.com. Donaties zijn welkom op onze actiepagina: http://www.warchild.nl/actie/speel-de-oorlog-uit-een-kind en op Facebook zijn we te vinden onder de namen SOUK multi-markt en Slapeloze Nachten.

Tot snel!