Leerlingen klas 4 naar Burgers Zoo

Gepubliceerd op 17 juni 2016

Dinsdag 14 oktober vertrokken 104 leerlingen klas 4 van het Coornhert gymnasium naar Burgers Zoo in Arnhem. De leerlingen met biologie bestudeerden het gedrag van gorilla’s of chimpansees en werkten dit ter plaatse uit met een ethogram en protocol. Voor een  student-onderzoekster die de groep hielp met het onderzoek aan gorilla’s was dit haar dagelijkse werk, waardoor de leerlingen direct met de onderzoekspraktijk te maken kregen. Voor het vak Engels kregen de leerlingen de opdracht om een diersoort te filmen en daar het een en ander over te vertellen, in het Engels natuurlijk. Daarnaast was er nog tijd om de bush, desert, mangrove of het oceanium te bezoeken waardoor de waarde van deze ecosystemen voor de biodiversiteit meteen duidelijk werd.