Leerlingen winnen zonnepanelen voor school

Gepubliceerd op 17 juni 2016

Groen, licht, ruimte, en duurzame kip: de duurzame stad van groepje "Gouweldig" wist met deze combinatie de eerste prijs in de wacht te slepen bij het project Duurzame Stad: twee zonnepanelen. Leerlingen van het Antoniuscollege, GSG Leo Vroman en Coornhert Gymnasium hadden elk een duurzaam Gouda in 2108 ontworpen, met 85.000 inwoners op 20km2. Het ontwerp van één van de Coornhert-groepjes viel het meest in de smaak bij de jury, zeker na de strakke pitch.

De leerlingen Anke Marij Elzinga, Mascha Risakotta, Emma Verkaaik, Anne Orlebeke, Papatya Demir en Frederiek Beuning waren net als hun klasgenoten al sinds februari aan het ontwerpen. Op de thema's water, energie, voedsel en infrastructuur moesten duurzame oplossingen komen die volgende eeuw mogelijk zouden moeten zijn. In hun tuinstadontwerp kozen de leerlingen voor veel groen en water, stadslandbouw geïntegreerd in woningen, duurzame energie-oplossingen en als enige vlees nog kip. Daarmee wonnen zij twee zonnepanelen voor op het dak van de school. Na de overwinning van vorig jaar staan er daarmee straks vier zonnepanelen op het dak.