Olympiade Taalkunde: schrijf je in!

Gepubliceerd op 17 juni 2016

Vorig jaar deed onze school voor de derde keer met groot succes mee met de Olympiade Taalkunde in Leiden. Max Götz eindigde bij de eerste vier en mocht Nederland vertegenwoordigen op de internationale olympiade in Bejing. De Olympiade staat open voor alle leerlingen van de bovenbouw. Specifieke kennis van talen is niet vereist. Sterker nog: wiskundig aangelegde leerlingen scoren niet zelden even hoog als taalkundig sterke leerlingen. Als je maar van puzzelen houdt, analytisch denkt en gestructureerd te werk gaat. Je krijgt zes opgaven voor je neus in talen die je vaak nog nooit gezien hebt. Soms heb je er zelfs nog nooit van gehoord of zijn er nog geen dertig sprekers van zo'n taal meer in leven. Dit jaar is de hoofdprijs wat minder ver weg, namelijk Bulgarije: ook niet te versmaden. Tot onze schrik is de inschrijving dit jaar echter anders geregeld dan in voorgaande jaren: je moet je al voor 10 december a.s. (!) inschrijven en krijgt dan een proefopgave toegestuurd. Die bepaalt of je definitief wordt uitgenodigd. Ook als je twijfelt: zo snel mogelijk doen dus. Op vrijdag 19 december start ik (sh) voor de liefhebbers met trainingen: we maken dan proefopgaven. Meld je daarvoor apart bij mij aan (ik kan nl. niet zien dat je je voor de Olympiade hebt ingeschreven). Voor inschrijving, ga naar:

Henkjan Sprokholt