Onderbouwteam Coornhert maakt indruk in Ridderzaal

Gepubliceerd op 17 juni 2016

In de eerste wedstrijd van het nieuwe debatseizoen wist het Coornhert Debatgenootschap direct diepe indruk te maken. Na de tweede plek op het UNICEF Onderbouw Debattoernooi in april mocht het team van Olivier, Thomas, Daan en Imad op 11 september naar de Ridderzaal voor Kleine Prinsjesdag. Met de zeven andere beste scholen van april streden ze om de beker. De jury begon de bekendmaking dat het team met alleen jongens (Coornhert) en het team met alleen meisjes (Herman Jordan Lyceum Zeist) het beste waren en erg dicht bij elkaar zaten. Uiteindelijk waren de meisjes iets beter en eindigde het Coornhert op een eervolle tweede plaats.

De leerlingen moesten debatteren over de vraag of uitgeprocedeerde asielzoekers altijd een vervolgopleiding mochten beginnen na hun eindexamen, ook als ze 18 zijn. Met de argumenten dat het beter was voor de jongere zelf, als voor het land van herkomst, om die opleiding hier te mogen doen wisten de jonge talenten de jury te overtuigen. Ook de aanwezige Tweede Kamerleden en staatssecretaris Van Rijn waren onder de indruk van het hoge niveau. De sfeer werd compleet gemaakt door de strenge dress code met stropdas en hoedjes.

Het team werd ondersteund door trotse ouders, klasgenootjes en het Debatgenootschap - Jesper en Thomas, nu in het bestuur van de debatclub, stonden twee jaar eerder zelf ook als debater in de Ridderzaal.

Meer foto's op onze facebookpagina.