Ongewenst 2015

Gepubliceerd op 17 juni 2016

Van donderdag 10 t/m zondag 13 december heeft onze theatergroep Ongewenst voor het 33e jaar een prachtige voorstelling op de planken gezet. De regie en de gehele productie was dit jaar in handen van Chiara van der Poel, Sophie van Scherpenzeel en Vincent Sprokholt, in het kader van hun profielwerkstuk. Dit team is er in geslaagd een in vele opzichten uniek stuk te produceren, vanwege de prachtige dansen, de mooie muziek, het spannend plot, de fraaie decors en het overtuigend acteerwerk. Ook onze schoolband liet zich vanaf hun podium op 2 meter hoogte van zijn beste kant horen.

Uniek was ook dat het stuk geheel zelfstandig door de regisseurs is geproduceerd, waarbij hun uitstekende planning en proactieve houding opviel. Als je in staat bent Theatergroep De Appel als sponsor te werven en het voor elkaar krijgt dat je een deel van hun voorstelling mag gebruiken, doe je iets heel goed!

Helaas moest de zaal vrijdag al na 20 minuten ontruimd worden vanwege een brandalarm. Gelukkig bleef de schade beperkt tot een doorgebrande versterker, maar door de rookontwikkeling moest de voorstelling voor die avond worden afgelast. Dat de voorstelling van zaterdag gewoon is doorgegaan en dat er zondag een extra voorstelling kon worden ingelast voor het publiek van vrijdag, is te danken aan de enorme inzet van alle betrokkenen. Het was hartverwarmend te merken dat veel collega's spontaan en belangeloos hun hulp aanboden om dit mogelijk te maken. Ik wil iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd hiervoor dan ook heel hartelijk bedanken.

Al met al een historische uitvoering van Ongewenst, die niet licht vergeten zal worden!