Ook dit jaar schaakt het Coornhert

Gepubliceerd op 17 juni 2016

Vanaf vrijdag 19 september 2014 organiseert het Coornhert gymnasium, in samenwerking met de Goudse schaakclub Messemaker, wekelijks schaken op vrijdagmiddag. Deelname staat open voor alle leerlingen van de school en is kosteloos. Wekelijks zal er een instructie gegeven worden en daarnaast volop gelegenheid zijn om tegen elkaar te schaken. Ook zal er voorbereiding plaatsvinden voor een team van Coornhert dat zal gaan deelnemen aan de intergymnasiale kampioenschappen. Deelname aan het Nederlands kampioenschap schaken voor scholieren streven we ook na. We gaan voor plezier, maar vergeten de winst niet!

De bijeenkomsten worden afwisselend geleid door drie ervaren schakers van Messemaker, onder wie oud-leerling Peter Ypma, die enkele jaren zelf de Schaakclub op het Coornhert heeft geleid. Behalve Peter Ypma, zullen Peter Scheeren en Erich Karstan de inhoudelijke begeleiding verzorgen. Jonathan Chin en Per Knops (klas 5) zullen de meer organisatorische kant voor hun rekening nemen.

Leerlingen van klas 1 tot en met 6 die van plan zijn naar het schaken in lokaal 12 te komen op 19 september, sturen een mail aan mevrouw Cramer. Dan weten we op hoeveel leerlingen we moeten rekenen!