Riant resultaat op NK voor debatteam Coornhert

Gepubliceerd op 13 juni 2014

Vrijdag 12 november heeft het kernteam van het Coornhert Debat Genootschap een zeer verdiende vijfde plaats in de voorrondes van het NK Debatteren voor Scholieren behaald. Bovenbouwleerlingen Kristina van der Molen, Rik Rutten en Tessa Boon bleven in drie debatten in Breda ongeslagen en verdienden niet alleen een fors aantal punten, maar ook een zekere plaats in de landelijke finale op zaterdag 11 december in Leiden. Het team kruiste de verbale degens over vrouwenquota in leidinggevende functies, een verbod op het dragen van boerka's in de openbare ruimte en over het actief vervolgen van illegale downloads. De jury roemde niet alleen het niveau van de individuele debaters, maar prees ook de samenwerking in het team en de helikopterview van de deelnemers. Naast het team jureerde vierdeklasser Remco den Arend professioneel bij de concurrerende teams. Het schaduwteam, bestaande uit Onno Blom, Evert van Dam, Allard Nieuwesteeg en Wouter Uijens, hoefde dit keer niet in actie te komen. Teamtrainer en docent Nederlands Marco Leeuwrik was na afloop zeer tevreden over zowel de intensieve voorbereidingen van de afgelopen weken als het klinkende resultaat. Om het lot niet te tarten, liet het team zich bij de wedstrijdbeker slechts fotograferen zónder de prijs ook daadwerkelijk aan te raken. Hopelijk nemen de Goudse vierde-, vijfde- en zesdeklassers de felbegeerde beker dit jaar eindelijk mee naar het Coornhert.