Selina Jagroep wint Geschiedenisprijs

Gepubliceerd op 17 juni 2016

Selina Jagroep heeft met haar onderzoek naar en publicatie over de Goudse middenstand de Goudse Geschiedenisprijs gewonnen. Begin deze maand nam ze de prijs in ontvangst uit handen van Gerard van Ham, voorzitter van de Historische Vereniging Die Goude. Uit het juryrapport: “Selina heeft niet alleen de moeite genomen om de geschiedenis van de winkels in de winkelstraten in Gouda te beschrijven, maar ook veel interviews af te nemen van huidige winkeliers, die de geschiedenis van het Goudse winkelbestand vóór en na de oorlog hebben bepaald. Dit alles heeft zij gedaan met opmerkelijke bekwaamheid. Zij schrok er niet voor terug om behalve literatuur te raadplegen ook in de archieven te duiken. Uit de toelichting van haar docent is de jury duidelijk geworden dat Selina al enige jaren zich met dit onderzoek heeft beziggehouden en dat zij in het laatste stadium zelf op zoek is gegaan naar toepasselijk beeldmateriaal.” De publicatie van Selina maakt onderdeel uit van haar Honoursprogramma. Het is de eerste keer dat een leerling van het Coornhert de deze geschiedenisprijs wint. Leerlingen die met een historisch onderzoek (bv. een PWS) willen meedingen naar de prijs kunnen zich melden bij Henkjan Sprokholt. Het hoeft niet over de Goudse geschiedenis te gaan.