Sinterklaas 2013: film, cadeaus, taart ....

Gepubliceerd op 17 juni 2016

Woensdag zijn wij met alle brugklassen en mentoren naar de bioscoop geweest. We gingen naar ‘Sinterklaas en de pepernotenchaos’. Daar gingen we heen omdat Jorrit uit 1B, daarin speelt. Zo fietsten we dus met 150 kinderen en leraren door de stad naar de Arcadebioscoop. Het was best een grappige film en het was vooral bijzonder om te zien dat Jorrit zo’n goede acteur is!

Donderdag vierden we sinterklaas. Tot het 4e uur hadden we gewoon les, maar na de pauze kwam Sinterklaas. Alle brugklassers zaten in het atrium en sommige kinderen werden naar voren geroepen. Van tevoren kon je 'roddels' inleveren die nu werden verteld. Er werden dan kinderen naar voren geroepen en die kregen een lesje van de pieten. Er was bijvoorbeeld een meisje dat een liefdesgedicht voor haar vriendje moest schrijven.

Daarna gingen alle kinderen sinterklaas vieren met hun eigen klas. Wij hadden lootjes getrokken. Voor de persoon die je had getrokken, moest je een chocoladeletter en een gedicht meenemen.  Ook moest je twee cadeautjes meenemen voor het spel. Uiteindelijk ging iedereen met een paar cadeautjes, een gedicht en een chocoladeletter naar huis.

Annick en Maartje, 1D

Met dank aan de Arcadebioscoop, de heer Magnee!