Start International Junior Science Olympiade (IJSO)

Gepubliceerd op 17 juni 2016

Het derde kwartaal staat voor de derde klas in het teken van de International Junior Science Olympiade (IJSO). In de voorronde van deze Olympiade worden de leerlingen getoetst op hun kennis van biologie, natuur- en scheikunde. In 2012 drong een leerling van het Coornhert door tot de internationale eindronde in Teheran (Iran). Om de IJSO wat extra onder de aandacht te brengen kwam de bekende futuroloog Tony Bosma op 2 februari de aftrap voor de IJSO opluisteren. Hij sprak over de technologische ontwikkelingen en de rol die goed bèta-onderwijs daarin speelt. Maar ook een flinke dosis creativiteit en “out-of-the-box-denken”.

Na de lezing van Tony Bosma werden de derdeklassers ook nog toegesproken door Louis Bekker van het bedrijf Siemens (sinds dit jaar onze JetNet-partner). Ook hij benadrukte dat de techniek ons moet helpen de wereld duurzamer te maken. Later dit jaar zal hij voor de vierde klas nog een Masterclass verzorgen.

In de weken na de krokusvakantie zal er bij de bètavakken tijd zijn voor de voorbereiding op de IJSO-toets. Tijdens de lessen wiskunde zal een docent biologie een paar keer extra uitleg komen geven, omdat onze leerlingen in de derde klas geen biologie hebben. De toets wordt afgenomen op woensdag 23 maart. Wij hopen dit jaar weer een leerling te mogen afvaardigen naar de internationale eindronde in Kazachstan.