Studentenprijs UU voor oud-leerling Antoine Steenkamer

Gepubliceerd op 7 september 2016


Onze oud-leerling Antoine Steenmaker ontving bij de openng van het academisch jaar uit handen van de Rector Magnificus van de UU een prestigieuze prijs voor de student met bijzondere maatschappelijke of bestuurlijke verdiensten  

De jury onder leiding van emeritus hoogleraar Dop Bär, noemt het concept van de Stichting Spelendergrijs “briljant”. Spelendergrijs laat studenten hun talenten inzetten voor ouderen. Zo geven studenten colleges, bijvoorbeeld over hun afstudeerscriptie, of verzorgen ze computerlessen. 

Steenkamer richtte de Stichting in 2015 op en was binnen enkele maanden actief in zes regio’s. De jury vertrouwt erop dat Spelendergrijs nog een mooie toekomst heeft.

Behalve als oprichter van Spelendergrijs onderscheidde Steenkamer zich als bestuurslid van de studievereniging van het Law College, Sirius. Daarnaast was hij initiatiefnemer van de onderzoekssamenwerking tussen het UMC Utrecht en Utrechtse juristen die moet leiden tot juridische kaders voor het gebruik van in biobanken opgeslagen stamcellen en cellijnen.

Het Coornhert gymnasium wenst Antoine van harte geluk met deze prijs.

Bron: http://www.dub.uu.nl/artikel/nieuws/rick-vreman-en-antoine-steenkamer-winnaars-uu-studentenprijzen.html