Succes voor lid van debatgenootschap

Gepubliceerd op 17 juni 2016

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is een debater van het Coornhert Gymnasium doorgedrongen tot de preselectie voor het wereldkampioenschap debatteren voor scholieren. Na Allard Nieuwesteeg is het dit keer Thomas Poldervaart die kans maakt op WK-deelname namens Nederland. Deze vierdeklasser, vaste kracht van het NK-team van het Coornhert, behoort daarmee tot de beste 19 debaters van Nederland.

Tot die selectie doordringen was geen makkelijke klus. Voor het selectieweekend, de Roosevelt World Schools Academy in Middelburg, hadden zich 100 scholieren uit heel Nederland aangemeld. Hiervan werden er 48 toegelaten tot het weekend vol masterclasses en debatten, waarvan er 19 in de preselectie kwamen. Uiteindelijk moeten hiervan 4 debaters overblijven die in 2015 naar het WK in Singapore mogen.

De stellingen die in de vier debatten in het Engels werden bedebatteerd gingen over een wereld zonder alcohol, dokters die bewijzen van huwelijksgeweld moesten aangeven bij de politie, docenten wiens salaris moest worden afgesteld op basis van de resultaten van hun leerlingen en politici die moesten worden vervolgd als ze discrimineerden. Daarnaast waren er masterclasses persuasive English, public economics en social justice. Daarmee was het een leerzame ervaring op debat- en inhoudelijk gebied.