Succesvol optreden schoolorkest in Amsterdam

Gepubliceerd op 17 juni 2016

Op 10 maart, de dag van het ORKESTIVAL, heeft het Coornhert-orkest een prestatie van formaat neergezet in de mooiste concertzaal ter wereld. Onder de bezielende leiding van Mark Lippe voerden onze vierentwintig leerlingen hun ingestudeerde repertoire van klassieke werken en filmmuziek uit in de grote zaal van het Amsterdamse Concertgebouw en lieten daarmee zien en horen dat hun spel een indrukwekkend niveau heeft bereikt. Het was een feest om te mogen constateren dat het gezamenlijk muziek maken mensen (musici en luisteraars) boven zichzelf kan optillen en je zomaar een brok in de keel kan bezorgen. Ook het gezamenlijke optreden door alle deelnemende orkesten in de slotmanifestatie was magistraal. Zo’n “Grote Poort van Kiev” – boven de 200 pubers die alles geven wat ze hebben – hoor je maar één keer in je leven… We zijn trots op onze leerlingen, onze dirigent, ons leerlingenbestuur en onze orkestouders.