Symposium Het Midden-Oosten ontrafeld

Gepubliceerd op 17 juni 2016

Docenten van het vak geschiedenis, mevrouw Versteeg en de heer Den Haan, organiseren samen met Paul Aarts (senior docent Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Amsterdam) op woensdag 20 april het symposium ‘het Midden Oosten ontrafeld: van Sykes-Picot tot kalief Abu Bakr al-Baghdadi’. Specialisten komen de kennis van derdeklassers en vijfdeklassers die geschiedenis in hun profiel hebben, verdiepen en verbreden. Het symposium is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van het Coornhert Gymnasium.

De actualiteit vormt de aanleiding voor dit symposium; elke dag worden wij er wel op de een of andere manier mee geconfronteerd: terrorisme, IS, vluchtelingen en het beleid van de Nederlandse overheid. Wat is het een puinhoop! Hoe kunnen we dit begrijpen en waar gaat dit heen? 

Het symposium vindt op 20 april plaats in de Goudse Schouwburg en is bedoeld voor alle leerlingen uit de derde klassen en voor de leerlingen uit de vijfde klassen die geschiedenis in hun pakket hebben. In de Schouwburg luisteren leerlingen naar vijf sprekers en daarna werken zij op school in een verdiepende werkgroep van hun keuze onder begeleiding van sprekers en docenten.

De Stichting Vrienden van het Coornhert Gymnasium houdt zich bezig met het versterken van de kwaliteit van het onderwijs door fondsen/middelen te werven, te beheren en deze aan de school ter beschikking te stellen voor speciale doelen welke de kwaliteit van het geboden onderwijs op het Coornhert Gymnasium verhogen: http://www.coornhert-gymnasium.nl/contact/39/Stichting-vrienden.html#Nieuwsbrief-Stichting-Vrienden