Voedselbankactie zeer geslaagd

Gepubliceerd op 17 juni 2016

Het schoolleven op het Coornhert Gymnasium in Gouda stond in de afgelopen week in het teken van de Grote Voedselbankactie. Al enkele jaren heeft de school zich verbonden aan de Goudse Voedselbank. Deze actie blijft noodzakelijk: het aantal gezinnen dat cliënt is bij de voedselbank, is ook afgelopen jaar weer gestegen.

Afgelopen maandag overhandigden leerlingen uit klas 1A het eerste kratje boodschappen aan Gerrit Brinkman, bestuurslid van de Stichting Voedselbank. De rest van de week sjouwden kinderen tassen vol etenswaren, toiletartikelen en verpakte dranken naar het verzamelpunt, zodat uiteindelijk vrijdag de teller liefst bijna 90 kratten voedsel aanwees. Omgerekend betekent dat bijna 3,5 kubieke meter boodschappen!

De coördinerende docenten zijn zeer tevreden over de actie. “Ook dit jaar is de actie weer een enorm succes. Haalden we vorig jaar nog ruim zeventig kratten op, dit jaar gingen we er moeiteloos overheen. De afgelopen week is er in de lessen ruim aandacht besteed aan de actie. Het enthousiasme waarmee de Coornherters en hun ouders hebben ingezameld, was ook dit jaar weer hartverwarmend.”

De voedselbankactie was onderdeel van het Coornhert-kerstprogramma, georganiseerd door docentes Regine van Dodewaard en Linda van Vliet. Op creatieve wijze beleefden de gymnasiasten de laatste dag voor de vakantie via workshops gitaar, schminken, afvalkunst, waterpolo, stijldansen, striptekenen, musical, bootcamp, vogelen, acteren en theatertechniek.