Zilver en brons voor Latijn en Grieks

Gepubliceerd op 17 juni 2016

Sinds een paar jaar is het mogelijk om in klas 3 een Europees certificaat te halen voor Grieks en Latijn. Dit jaar nam het Coornhert gymnasium voor de derde keer deel met veertig leerlingen voor Latijn en zevenendertig voor Grieks. Met name Latijn was een stuk pittiger dan vorig jaar. Desalniettemin hebben onze leerlingen het in vergelijking met de landelijke resultaten beter gedaan dan gemiddeld. Zeker bij Grieks blijken onze leerlingen uit te blinken! Hoewel er dit jaar helaas geen gouden certificaten zijn behaald, hebben twee leerlingen voor het examen Latijn een zilveren certificaat gekregen en tien leerlingen een bronzen. Bij Grieks werden er vier zilveren en zes bronzen certificaten uitgereikt. Felicitaties voor de leerlingen én onze collega’s klassieke talen!