Masterclasses groep 7 en 8

Masterclassreeksen Coornhert Gymnasium voor basisschoolleerlingen schooljaar 2021 – 2022:
inschrijving langer open; start in de week van 14 februari 2022 (onder voorbehoud van openstelling scholen i.v.m. Covid)

Waarom masterclasses?

Ben je een leerling uit groep 8 of 7 van de basisschool en op zoek naar meer uitdaging? Dan zijn de masterclassreeksen op het Coornhert gymnasium wat voor jou! Een reeks duurt vier lessen van 80 minuten en gaat over bijzondere onderwerpen & vaardigheden, en zijn behalve uitdagend ook gezellig. Na afloop van een reeks ontvang je een certificaat. Vanzelfsprekend nemen we bij het aanbieden van deze masterclassreeksen alle RIVM-veiligheidseisen in acht.

Aanbod masterclassreeksen

1. Debatteren voor beginners! Een van de beste debatteams van Nederland heeft als thuisbasis het Coornhert gymnasium. Spelenderwijs leer je debatteren, van en met Coornhert kanjers!
  2. Podium gezocht. Ben je een theaterdier en krijg je geen genoeg van shinen? Dan is deze reeks wat voor jou! Onder leiding van twee enthousiaste professionals ontdek je wat je allemaal (nog meer) kan en maak je kennis met het Coornhert podium als bakermat voor vele generaties bekende en minder bekende theatermakers.
  3. Van vogelaar tot kunstenaar! Buiten, of op safari door de school maakt je foto’s, teken je en schilder je je vondst. En neem je na afloop van deze masterclassreeks een prachtig zelfgemaakt kunstwerk mee naar huis!
  4. Keigoed! Je bent een jager of verzamelaar, hoe dan ook word je blij van stenen. In vier lessen duik je op verschillende manieren in de magische wereld van gesteente. Wat is jouw meest favoriete steen?
  5. Van graaf tot loopgraaf. Ooit was hier een moeras met twee kastelen, ridders en een wel heel bijzondere plek voor een stadhuis. Voor historische speurneuzen onder jullie een spannende ontdekkingstocht door het verleden van de stad Gouda. Over oorlogen, koningen en keizers, epidemieën en nog veel meer!
  6. Vive la France! Je maakt op speelse wijze kennis met de Franse taal en cultuur met behulp van filmpjes, liedjes, spelletjes en rollenspellen en andere opdrachten. Doe je een klein onderzoekje naar iets wat met de taal of het land te maken heeft. Frans voor bijna-bruggers! Au revoir et à bientôt!
  7. Gedichten schrijven voor beginners. Je schrijft je eigen gedicht, en maakt je eigen gedichtenposter. Een aantal enthousiaste Coornherters helpen je creatief op weg. Voor wie het leuk vindt om met woorden de wereld op een andere manier te bekijken! Schrijf jij het nieuwe stadsgedicht?
  8. Wiskunde van alle kanten bekeken. Heb je interesse in wiskunde dan is dit iets voor jou. Wiskunde is leuk, en niet alleen voor bollebozen!
  9. Maak je eigen Micro: Bit! Hoe zorg je ervoor dat je computer je begrijpt? Vind je het leuk om puzzelend te programmeren, moeilijke dingen in stukjes te leren herkennen en op te lossen? In deze bijeenkomsten maak je kennis met programmeren.

Belangrijk om te weten

• Een masterclassreeks bestaat uit vier bijeenkomsten van 80 minuten.
  • Een reeks kost €20,-. De kunst- en maakmasterclasses kosten €45,-
  • De lessen zijn op dinsdag-, woensdag- of donderdagmiddag, van 14.15 tot 15.35 uur;
  • We hopen dat de lessen fysiek plaats kunnen vinden. Daarom verschuiven we de startdatum;
  • De eerste les start op dinsdag 15 februari 2022, woensdag 16 februari of donderdag 17 februari;
  • De eerste twee lessen vinden plaats voor de voorjaarsvakantie. Na de vakantie zijn er ook nog twee lessen;
  • Je geeft je op via je ouders. Je kunt je hier inschrijven. De bovenbouwleerkracht van de basisschool kan eventueel meedenken en adviseren.
  • Het is belangrijk dat je zowel een eerste – als tweede voorkeur voor een masterclassreeks opgeeft. Dit doen we om teleurstellingen te voorkomen als je eerste keuze al vol is.
  • Op 6 februari sluit de aanmelding voor de masterclassreeks, aan het einde van die week krijg je definitief te horen bij welke reeks je bent ingeschreven.

Heb je nog vragen over de masterclasses dan kun je die stellen via administratie@coornhert-gymnasium.nl. Tot ziens op het Coornhert!