Nieuws

Geslaagd!

1 juli 2022 - Na het tweede tijdvak zijn geslaagd: Akar Alkashaf; Mel van den Bosch; Stef de Bruijn; Jesse Holst; Jannes de Keijser; Rinse Kloek; Floris de Koning; Morgan Moen; Jesse Perera; Tobias dos Santos Gomes; Micha Tanis; Marijn Venne Van harte gefeliciteerd!   Wij feliciteren onze geslaagden van harte met het behalen van hun gymnasiumdiploma: Isabel Akkerman; Madelief Beijleveld; Eline van der Bijl; Yasmine van der Bijl; Olivier [..]

Lees meer

ALV Oudervereniging 18 november 19.30 uur

18 november 2021 - Donderdagavond 18 november om 19.30 uur is de ALV van de Oudervereniging van het Coornhert. Spreekster op deze avond is Danielle Pascal over "Hoe help ik mijn puber grenzen te stellen".

Lees meer

Uitreiking Cambridge Certificate klas 6

16 november 2021 - Op maandag 15 november jl. ontvingen de leerlingen van klas 6 hun Cambridge Certificate tijdens een kleine ceremonie.

Lees meer

Geslaagde Coornhertlezing door prof. dr Frans Osinga, hoogleraar Oorlogsstudies

31 mei 2022 - Dinsdagavond 24 mei had het Coornhert een bijzondere spreker in het eigen atrium. Een kleine honderd leerlingen, docenten, ouders en andere belangstellenden hoorden prof. Dr. Frans Osinga, hoogleraar Oorlogsstudies, een onderhoudend verhaal houden over de situatie rondom Oekraïne. En dat is hij gewend: de laatste maanden is Osinga de deskundige die in diverse talkshows spreekt over de situatie in Oekraïne. In de [..]

Lees meer

Klassieke talen

7 oktober 2015 - In klas 1 maakt de leerling kennis met Grieks en Latijn en de ideeën en cultuur van de Romeinen en de Grieken. Het is inspirerend om dagelijks te blijven ontdekken dat moderne vraagstukken en problemen al 2000 jaar geleden actueel waren.

Lees meer

Waarom kies je voor Coornhert gymnasium?

7 oktober 2015 - Aandacht voor talen hoort bij een gymnasium, maar dat geldt zeker ook voor vakken die we de bètavakken noemen: wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie. Bij ons hoort daar ook het vak Onderzoeken en Ontwerpen (O&O) bij: je leert bij dat vak zelf onderzoek doen en ontwerp maken. Beter Beta, Delf Scolaire, Cambridge Engels en Goethe Duits.

Lees meer