Welkom op het Coornhert Gymnasium!

In deze digitale schoolgids wordt een beeld geschetst van onze school, het Coornhert Gymnasium, de enige categorale school voor gymnasium in Gouda en omstreken. Als gymnasium hebben we ons volledig gespecialiseerd in één onderwijstype. Het onderwijs en alles wat voor een brede ontwikkeling van leerlingen nodig is, is hierop gericht. Het Coornhert heeft zich in de loop der jaren dan ook ontwikkeld tot een school waar docenten met veel en hoogstaande vakkennis het onderwijs verzorgen én waar het goed toeven is. De leerlingen roemen de sfeer, waar iedereen zichzelf kan en mag zijn en de omgang tussen docenten en leerlingen open en gelijkwaardig is.

Bij een gymnasium denken sommigen nog aan een ouderwetse school met alleen maar talen. Maar dat is allang niet meer zo, zeker niet op het Coornhert. We combineren het goede uit het verleden met de kennis en mogelijkheden van het heden. We hebben kernlessen in klassenverband, maar ook keuzelessen in wisselende groepen. We maken gebruik van lesboeken, maar vaker van zelf samengesteld en vormgegeven digitaal lesmateriaal. Elke leerling werkt dan ook regelmatig met de laptop. Er is een uitgebreide leerlingondersteuning op velerlei gebied, zowel op het gebied van leer- of studieproblemen als welbevinden.

Kortom, wij zijn trots op onze school waar slimme en sterk verschillende leerlingen en medewerkers met diverse achtergronden elkaar ontmoeten en samen leren. Nieuwsgierig geworden? Meer weten over het Coornhert Gymnasium? In deze schoolgids staan de belangrijkste zaken op een rij.

Jacques P.M. van Hoof

rector

IMG_6294__241x320

Mocht u iets missen, of een vraag hebben, neem dan gerust contact met ons op!