Brecht (2D) of Rosa (1c) Junior Stadsdichter van Gouda? Kom naar de finale!

Zaterdag 16 maart aanstaande zullen we het weten: wie wordt de Junior Stadsdichter van Gouda?  Brecht uit klas 2d (tweede van links) en Rosa uit klas 1c (derde van links) doen met twee andere scholieren mee in de finale van de verkiezing van de Junior Stadsdichter! Die zaterdag is om drie uur de wisseling van de wacht. In een heuse battle gaan de meiden de competitie aan met de andere twee finalisten Timo en Nynke. Elke finalist brengt vier zelfgemaakte gedichten, waaronder het opdrachtgedicht “Thuis in Gouda”. Daarna zal de huidige Junior Stadsdichter, Femke Kerkhoven, met een eigen gedicht afscheid nemen van haar titel en weten we of vanaf zaterdag een Coornherter zich een jaar lang mag tooien met de eervolle titel.

Kom Rosa en Brecht supporten, toejuichen en meedelen in de feestvreugde: de Stichting Stadsdichter Gouda, de bibliotheek en de Gemeente Gouda nodigt iedereen uit in de Chocoladefabriek, van 15.00 tot 16.30. Neem voor meer informatie een kijkje op https://stadsdichtersgouda.nl/

Poëzie staat dit kwartaal op school met name centraal in klas drie, waar komende week alle klassen een kernles lang ‘workshoppen’ onder leiding van eerdere Stadsdichters van Gouda, Hanneke Leroux en Ruud Broekhuizen. Je hoort veel over taal, gedichten en iedereen gaat aan de slag om een eigen gedicht af te leveren. De Week van het Woord op het Coornhert is dus aanstaande.